Založ si blog

Fotovoltaika ako adaptívny a inteligentný systém

Dnes je už všetko smart – mobily, domáce spotrebiče aj autá. Tento trend neobišiel ani fotovoltaiku. Z predošlých článkov vieme, že systém domácej fotovoltaickej elektrárne je sebestačný a takmer bez údržbový. Je tiež aj veľmi adaptívny. Súčasťou fotovoltaiky je menič napätia. Ide o malý prístroj, ktorý mení jednosmerný prúd prichádzajúci z panelov na streche na prúd 230V, ktorý je využívaný v domácnosti. To ale nie je jeho jediná úloha. Okrem toho dokáže určiť, odkiaľ bude prúd čerpať. Ak je totiž von zlé počasie a Vaša spotreba je tak vysoká, že ju fotovoltaika nezvláda pokryť, menič chýbajúcu energiu doplní zo siete. Vezme však iba toľko, koľko je potrebné doplniť k energii z fotovoltaiky, aby pokryla vašu spotrebu. Nikdy sa tak nestane (v prípade, že je systém plne funkčný), že by ste energiu čerpali výhradne z verejnej siete.

Zdroj: https://www.keylight.sk/produkty/fotovoltaika/

Fotovoltaika je systém, ktorý je ľahko prepojiteľný s technológiou v domácnosti ako je napríklad tepelné čerpadlo. Tepelné čerpadlo je samo o sebe veľmi úsporný systém, keď ho však napojíme na fotovoltaiku, jeho účinnosť sa ešte zvýši. Fotovoltaiku teda dokážeme napojiť ako zdroj energie na akýkoľvek spotrebič či technológiu, ktorá funguje na elektrinu.

Súčasťou kvalitného fotovoltaického systému je aj mobilná aplikácia. Prostredníctvom nej dokážete v reálnom čase sledovať, koľko systém vyrába teraz, sledovať štatistiky aj svoju spotrebu.

TEPELNÉ ČERPADLÁ MONOBLOK ALEBO SPLIT – O ČO IDE?

26.01.2021

Ak máte záujem si zaobstarať tepelné čerpadlo vzduch – voda, tomuto článku by ste mali venovať náležitú pozornosť. Na trhu sa totiž ponúkajú dva typy týchto čerpadiel. Monoblok a splitový systém. Naša spoločnosť ako skúsený predajca ponúka výhradne monoblok, ale pri mnohých firmách sa stretnete s obomi systémami. O čo ale ide. Splitový systém je na prvý [...]

KTORÝ TYP TEPELNÉHO ČERADLA JE TÝM SPRÁVNYM PRE VÁS?

22.01.2021

Keďže poznáme mnoho typov tepelných čerpadiel, ktoré teplo pre Váš dom dokáže čerpať z rôznych zdrojov (vzduch, voda, zem). Ako si však vybrať ten správny typ? Prvé na čo musíte pozerať je Váš rozpočet. Ten Vás hneď od začiatku nasmeruje k určenému typu čerpadla, nakoľko medzi jednotlivými druhmi sú nemalé cenové rozdiely. Ak je váš rozpočet obmedzený, [...]

Tepelné čerpadlo voda/voda

19.01.2021

Systém tepelných čerpadiel voda-voda je veľmi zriedkavý systém. Ide o technológiu, ktorá čerpá teplo z vody v exteriéri a dáva ho do vody v interiéri. Podobne ako pri ostatných typoch tepelných čerpadiel (okrem vzduch-vzduch) toto tepelné čerpadlo dokáže ohriať teplú úžitkovú vodu, vodu v podlahovom vykurovaní alebo radiátoroch. Tento systém je najúčinnejším [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 59432x
Priemerná čítanosť článkov: 3962x

Autor blogu

Kategórie